

El "punt baix" o vista des del tatami és una de les característiques principals de l'obra ozuniana. L'espectador rep la informació com si estiguera sentat en la forma tradicional. A més, en aquesta imatge podem veure altres característiques, l'obertura dels fusuma i els shoji (portes lliscants) que amplien el camp de visió del quadre i la immovilitat de la càmera. Fragment de l'obra Munakata shimai.

Els "pillow-shots" corresponen a plans de transició entre dues escenes. Aquest tipus de plans poden tenir dues funcions, o bé actuen com a imatges de transició entre dues escenes o bé atorguen un significat a la pròpia història.
Podem trobar elements que es repetiran entre els "pillow-shots" com la presència de roba estesa o personatges anònims creuant l'escena. En aquesta ocasió, la roba estesa està present en aquest "pillow-shot". Fragment del film Munakata shimai.



Aquestes tres imatges corresponen als tres plans que utilitza Ozu en una seqüència de Ochazuke no aji. El primer pla i el tercer corresponen a plans frontals, un recurs molt utilitzat per Ozu que ofereix alhora, una visió de 360º.